Συχνές Ερωτήσεις

 

Σε τι διαφέρουν τα θερμικά ηλιακά από τα φωτοβολταϊκά;

Αν και η πρωταρχική πηγή ενέργειας είναι κοινή (ο ήλιος), πρόκειται για διαφορετική τεχνολογία μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας , στην πρώτη περίπτωση σε θερμότητα και στη δεύτερη περίπτωση σε ηλεκτρική ενέργεια. Η εγκατάσταση θερμικού ηλιακού (ηλιακού θερμοσίφωνα ή κεντρικού συστήματος) είναι πρωταρχική για μια κατοικία γιατί καλύπτει άμεσα τις καθημερινές ανάγκες για ζεστό νερό, υποκαθιστώντας την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ή καυσίμων με προφανές οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος. Τέλος, το ποσό της επένδυσης για ένα Ηλιακό Θερμοσίφωνα είναι ελάχιστο σε σχέση με την επένδυση που απαιτείται για ένα Φωτοβολταικό Σύστημα.

Πως συνεισφέρουν τα θερμικά ηλιακά στην προστασία του περιβάλλοντος;

Κάθε τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας ενός ηλιακού συλλέκτη υψηλής απόδοσης (όπως οι συλλέκτες MALTEZOS NCS , BAC και SAC) αποτρέπει την παραγωγή 12,5 kg διοξειδίου του άνθρακα CO2 περίπου ετησίως. Κατ'επέκταση, καθόλη την διάρκεια ζωής ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα ΜΑΛΤΕΖΟΣ αποφεύγεται περίπου η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που θα απορροφούσε 1 στρέμμα δάσους.

Ποια είναι τα οικονομικά οφέλη από την αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της Ελλάδας το κόστος ενός ηλιακού συστήματος αποσβένεται σε 4-6 χρόνια .Με δεδομένο ότι οι Ηλιακοί Θερμοσίφωνες ΜΑΛΤΕΖΟΣ έχουν διάρκεια ζωής άνω των 25 χρόνων, το αρχικό κόστος επένδυσης επιστρέφεται 3-4 φορές κατά το παραπάνω διάστημα.

Τα ηλιακά συστήματα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι;

Τα ηλιακά συστήματα της ΜΑΛΤΕΖΟΣ είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο, με προϋπόθεση την ηλιοφάνεια 3-4 ώρες μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 μ.μ. κάθε μέρα.

Μπορώ με ηλιακή ενέργεια εκτός από ζεστό νερό χρήσης να καλύψω και ανάγκες θέρμανσης χώρων;

Ναι. Εκτός από το ζεστό νερό χρήσης, μπορούμε να καλύψουμε ένα σημαντικό μέρος (το 40%) των αναγκών για θέρμανση χώρων. Πρώτη προϋπόθεση είναι να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την εγκατάσταση 8 έως 12 συλλεκτών στην οροφή. Η ύπαρξη ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης, fan coils , αντλιών θερμότητας , γεωθερμίας κ.ά. συνδυάζεται ιδανικά με την ηλιακή θέρμανση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους συνεργάτες της ΜΑΛΤΕΖΟΣ για να σας δώσουν την καλύτερη τεχνική και οικονομική λύση.

Είναι πιστοποιημένα τα ηλιακά συστήματα ΜΑΛΤΕΖΟΣ;

Οι συλλέκτες και τα ηλιακά συστήματα της ΜΑΛΤΕΖΟΣ , ( MALTEZOS INOX και SUNPOWER ) έχουν δοκιμαστεί, μετρηθεί και πιστοποιηθεί με βάση τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα (ΕΝ 12975, ΕΝ 12976 και SOLAR KEY MARK), τόσο για την αντοχή και αξιοπιστία όσο και για τη θερμική τους απόδοση. Ενδεικτικό της υψηλής τους απόδοσης είναι ότι τα ηλιακά θερμοσιφωνικά συστήματα MALT-H (160-200-300 L) έχουν αξιολογηθεί με την ανώτερη ενεργειακή κατάταξη Α (4 ήλιοι) από τον ΕΛΟΤ.

Τι κάνω εάν δεν καταναλώνω όλο το ζεστό νερό που παράγει ο ηλιακός θερμοσίφωνας π.χ. όταν λείπω για διακοπές;

Κατά τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σκεπάστε μέρος της συλλεκτικής επιφάνειας ( αν δεν κάνετε πλήρη κατανάλωση του ζεστού νερού ) ή ολόκληρο το συλλέκτη/ες ( αν λείπετε σε διακοπές ). Έτσι μειώνετε την καταπόνησή του Ηλιακού σας, αυξάνεται την διάρκεια ζωής του και αποφεύγετε την πτώση του θερμοστάτη που επιτρέπει την λειτουργία του Ηλιακού και με το ηλεκτρικό.

Τι κάνω σε περίπτωση παγετού;

Σε περίπτωση μεγάλου παγετού, που υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν οι σωλήνες του δικτύου, μην χρησιμοποιείται την ηλεκτρική αντίσταση έως ότου είστε σίγουροι ότι ξεπάγωσαν οι σωλήνες και υπάρχει κανονική ροή νερού προς τον ηλιακό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η εταιρία Οδηγίες Εγκατάστασης »

pros

Προσφορές με ειδικές τιμές αντικατάστασης ηλιακών θερμοσιφώνων για τα μοντέλα Sunpower και Maltezos Glass


Ειδικές τιμές για αντικατάσταση μπόΐλερ ηλιακών.

 

Πώς να επιλέξω τη σωστή τιμή

Μία σημαντική σύγχυση που επικρατεί σε πολλούς αγοραστές είναι η ερμηνεία των όρων «ακριβό» και «φθηνό» προϊόν. Μία σύγχυση που συχνά γίνεται αντικείμενο «εκμετάλλευσης» από ορισμένους πωλητές.

Για την ορθή ενημέρωση του υποψήφιου αγοραστή, διευκρινίζουμε ότι πρέπει να διαχωρίζει τους όρους «υψηλή τιμή» έναντι «ακριβό» και «χαμηλή τιμή» έναντι «φθηνό» προϊόν.

«Ακριβό» προϊόν (ή υπηρεσία) θεωρείται ουσιαστικά εκείνο του οποίου η «πραγματική αξία» (απόδοση, αντοχή, εγγύηση, κλπ.) είναι κατώτερη της τιμής που καταβάλλεται για την απόκτησή του.  Έτσι, η τυχόν «χαμηλότερη τιμή» του δεν κρίνεται συμφέρουσα για τον αγοραστή.

Αντίστροφα, «Φθηνό» θεωρείται ένα προϊόν του οποίου η «πραγματική αξία» είναι ανώτερη της τιμής που καταβάλλεται για την απόκτησή του, ακόμα κι αν η τιμή του είναι υψηλότερη.

Κατά την άποψη μας, συμφέρουσα  είναι για τον αγοραστή η απόκτηση του προϊόντος (ή υπηρεσίας) που έχει τις προδιαγραφές που ανταποκρίνονται πλήρως στην ανάγκη του και το οποίο αποκτά στην «καλύτερη προσφερόμενη τιμή» η οποία προκύπτει από τον ιδανικό συσχετισμό της «τιμής απόκτησης» με το «συνολικό όφελος» που θα καρπωθεί από το προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια της υποσχόμενης ζωής του. Στην συνολική αξιολόγηση φυσικά συνεκτιμώνται και οι ευκολίες πληρωμής.

Πάγια πολιτική της εταιρίας MALTEZOS είναι ο εμπλουτισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της με πρόσθετη αξία η οποία περιλαμβάνει ποικίλες υπηρεσίες και διασφαλίσεις (ελέγχους, ενημέρωση και τεχνική υποστήριξη) για την μέγιστη εκμετάλλευσή τους κατά τη συνολική διάρκεια ζωής τους. Ένα σύνολο ποιοτικών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών που καθιστούν τα προϊόντα της ως τα πλέον συμφέροντα και οικονομικότερα στην αγορά.

 

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%.

Ρωτήστε μας στο 23130 40864 ,40868 ,40869

Πληροφορίες

Η εταιρεία δεσμεύεται για άμεση παροχή τεχνικής εξυπηρέτησης τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την λήξη της εγγύησης του προϊόντος, καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του, επίσης αναλαμβάνει την υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχουσών βλαβών στα προϊόντα μας.

 

Υπεύθυνος  καταστήματος  Χατζηβαγιάννης Ευάγγελος , Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Επικοινωνία

Διέυθυνση: Ελ.Βενιζελου 14 Καλαμαριά

(προέκταση Αδριανουπόλεως)

Tηλ 1: 23130 40864

Τηλ 2: 2313 040868

Φαξ   : 2313040869

Email : κλίκ εδώ

 

 

maltezos logo